SKI förstärker inom försäljning och projektledning

Med nya index, bredare studier och framförallt massvis med insikter framför oss förstärker vi på SKI med två nya talanger inom försäljning och projektledning. Välkomna Louise och Lovisa!

Louise Malcolm

Hej Louise! Berätta lite om vad du har gjort tidigare?

Jag har varit 14 år inom data och analysbranschen, både utomlands och i Sverige.

Jag började som analytiker och har jobbat mig genom hela kedjan till försäljning.

Vad tar du med dig till SKI?

Även om försäljning av analysprojekt är något jag tycker är jätteroligt så har jag svårt att släppa min bakgrund som analytiker/researcher. Det ser jag som en styrka och jag går gärna ner på detaljnivå i mina projekt. Kunder ska kunna fråga mig om allt från övergripande mål med en analys till varför vi ställer en viss fråga i undersökningen. Vissa kallar det här branschförståelse.

Fråga mig gärna om…

Släktforskning! Copy! Författande! Och film!

Släkters historia?

Haha, ja. Historia med den enskilda i centrum tycker jag är roligt. Man sätter sig själv och andra i ett sammanhang. Det är lättare att uppleva historien genom att försöka sätta sig in i hur enskilda individer upplevde vad som skedde. Jag har redan gjort hela mitt släktträd så långt det går, och hjälper gärna andra att hitta rätt i släktdatabas-djungeln.

Vad ser du fram emot att sätta igång med?

Titta på hur vi kan utveckla vårt samarbete med befintliga kunder och påbörja samarbete med nya.

Kan vi anpassa vår modell mer efter dem? Kanske skruva fram en egen modell? Bemöta behov som vi inte tidigare bemött? Vara relevanta för fler?

Sist men inte minst, har du någon drömundersökning?

Jag skulle tycka att det var kul att göra en djupstudie bland unga. Generation Z. Det vill säga den generation som skapar helt nya trender, med helt nya behov och konsumentbeteenden. Gärna en kvalitativ etnografisk studie i kombination med en kvantitativ. Generation Z verkar ha lyckats bryta sig loss från gamla strukturer och ingrodda kollektiva beteenden. Något som är megaintressant bara för att!, Men framför allt då det är viktigt för all behovsanpassad verksamhet.

Rådata

Ålder: 46
Familj: Make och 2 barn, 6 och 12 år
Bor: Nacka
På fritiden: Skriver manus till poddrysare och umgås med familj & vänner.

Louise Malcolm

Försäljning

louise.malcolm@kvalitetsindex.se

Lovisa Svensson

Hej Lovisa! Vad har du gjort tidigare?

Jobbat som projektledare och framförallt med undersökningar. Både kvantitativt och kvalitativt och brett mot olika sektorer och organisationer. Jag har väl egentligen jobbar rätt blandat med allt från kännedomsmätningar till effektmätningar. Det har varit fokus på allmänhet och kund men jag brinner lite extra för medarbetare.

Det låter som att du gillar undersökningar?

Ja! Det som fått mig att fastna är det allmänbildade, man får ny kunskap om allt möjligt från olika branscher, varumärken, produkter och tjänster.

Vad tar du med dig till SKI?

Kunskapen om genomförandet av undersökningar och en längtan att komma ut till kund och få diskutera och dissekera resultat. En av anledningarna till att jag gick över till SKI var för att komma närmare kund, inte bara ”släppa resultat” utan också få analysera, komma med rekommendationer och diskutera resultaten med kund.

Vad ser du fram emot att sätta igång med?

Jag brinner verkligen för medarbetare, för människor. Jag är beteendevetare i grunden med inriktning mot ledarskap. Jag tror det var det som fick in mig på undersökningar, att jag är nyfiken på folk och att kunna hjälpa företag genom att ta de anställdas perspektiv. Visa på medarbetarens roll hos arbetsgivaren.

Fråga gärna mig om

Jag kan nog nörda ner mig i det mesta egentligen. Men det har tidigare blivit mycket träning och mycket organiserad idrott. Jag har både ideellt och proffesionellt jobbat med idrottsförbund och fått möjlighet att jobba med stora idrottsevenemang och resa runt i världen med svenska idrottare, men jag har även aggerat i idrottspolitiska rum. Annars längtar jag efter att i lugn och ro få slå mig ner och sticka – som en riktig ”tant”

Sist men inte minst, har du någon drömundersökning?

Svårt men kanske skönhetsindustrin, den delen som sysslar med mindre ingrepp och varit helt oreglerad. Det är en bransch som skulle må bra att ett stärkt patientperspektiv.

Rådata

Ålder: 40
Familj: Sambo och en dotter på 1 år.
Bor: Kungsholmen men letar febrilt efter hus.
På fritiden: Med en ettåring blir det inte mycket tid över men jag umgås gärna med familj och vänner.

Lovisa Svensson

Projektledare

lovisa.svensson@kvalitetsindex.se