Jobba hos Svenskt Kvalitetsindex

Med rötterna i forskning har vi i över 30 år bevisat saker som idag känns som självklarheter. Att kundupplevelsen är mer än pris och produkt var en banbrytande tanke när vi presenterade den i början av 90-talet. Hos oss går vi till jobbet med känslan att vi bidrar med något meningsfullt till samhället. Vi arbetar under devisen hållbar framgång, en fras som vi laddar med mer än enbart ekonomi.

Hur är det att jobba hos oss?

Hos oss går vi till jobbet med känslan att vi bidrar med något meningsfullt till samhället. Mest kända är vi kanske för våra branschstudier, som varje år hjälper aktörer i det branscher vi undersöker att ta tempen på sina kunder. Om en bank, mobiloperatör (eller tandläkare för den delen) säger att de har Sveriges nöjdaste kunder är det oftast en av våra studier de pratar om. Att hjälpa till med att förbättra våra kunders arbete kring kund, medarbetare och varumärke är vår allra viktigaste drivkraft.

Vi som jobbar här är analytiker, forskare,  projektledare, beteendevetare, doktorander och säljare. Helt enkelt en salig blandning personligheter, erfarenheter och kompetenser. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Torsgatan 2, mitt i centrala Stockholm.

Svenskt Kvalitetsindex ingår i EPSI Rating Group som har bolag i Norge, Danmark och Finland och vi har nära samarbeten med våra kollegor i de andra nordiska länderna. Vårt akademiska arv värnar vi mycket om och vi bedriver fortsatt akademisk forskning i samarbete med Chalmers, Handelshögskolan i Stockholm, Karolinska Institutet och med vår ägare SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling.

STOLT HISTORIA

Sedan 1989 har Svenskt Kvalitetsindex studerat sambandet mellan nöjda kunder, nöjda medarbetare och företags lönsamhet. Vi har följt många utvecklingsresor, hos både etablerade aktörer och nya uppstickare. I 30 år har vi bidragit till att göra företag och organisationer konkurrenskraftiga genom att använda kundens och medarbetarens röst som ett mått på kvalitet.

Johan Parmler

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Johan Parmler om du vill
ha mer information.
+46 73 151 75 98
johan.parmler@kvalitetsindex.se

Lediga tjänster

Vill du vara med och ta fram insikter som hjälper företag och organisationer att nå sin fulla potential? Delar du vår vision om hållbar framgång? Hör av dig till oss nedan!

Vi söker nu analytiker som har god förmåga att översätta mönster i stora och komplexa datamängder till insiktsfulla analyser och insikter. Denna analystjänst kommer att samverka brett med alla delar av organisationen, både i Sverige och med våra kollegor i Norden. Du gillar att jobba självständigt med stora datamängder, men törs fråga kollegor om råd och samverka vid behov. Våga söka, även om du är nyutexaminerad, stor vikt läggs vid individuell analytisk förmåga och rätt mindset!

Du ansvarar för

 • Vägleda och stödja verksamheten genom analys av data för att få insikter om trender, mönster och möjligheter
 • Kvalitetssäkring av samtliga delar av undersökningsprocessen, allt från urval och data till analys och insikter
 • Kunna redogöra för analysers utfall och i samråd med chefsanalytiker ta fram rekommendationer till kund
 • På ett pedagogiskt sätt konstruera rapporter och ta fram analyser och underlag till kundleveranser inom kund, medarbetare och specialstudier
 • Del i olika utvecklingsprojekt kring SKIs produktion (såsom automatisering, digitalisering, datainsamling och metodutveckling)

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Förse organisationen med data, analys och insikt utifrån våra olika undersökningar – kund, medarbetare och specialstudier
 • Driva förbättringar inom dataanalys och ansvara för hur vi kan vidareutveckla undersökningar och kundinsikter
 • Ta fram underlag till rapporter och annan typ av material som skickas till kunden. Framtagandet innefattar allt från kvalitetskontroll, bearbetning av data, modellkörningar samt dataanalys
 • Omvärlds- och marknadsanalys – sammanställa och analysera sekundärdata och information som är relevant för SKIs olika branscher (såsom finans, försäkring, energi och telecom)

Mer om dig
Du gillar att arbeta självständigt men uppskattar även att samverka för att nå bästa möjliga resultat. Du är noggrann, prestigelös, positiv, nyfiken och lösningsfokuserad. Du har en god förmåga att paketera komplex information till pedagogiskt och intressant material.
Du kan fatta beslut och ta fram rekommendationer baserat på data, resultat som du sedan kan på ett enkelt sätt kan berätta om för kund. Du har förmåga att samarbeta med flera intressenter inom olika branscher parallellt. Du tar ägandeskap över dina uppgifter, prioriterar utifrån våra mål, och säkerställer en god kvalitet i din leverans.

Dina kvalifikationer

 • Akademisk utbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom samhällsvetenskapliga området, marknad, statistik, ekonomi, system-/datavetenskap etc
 • Erfarenhet av att omvandla löst definierade omvärlds- och kundproblem till relevanta och insiktsfulla analyser och prediktiva modeller
Meriterande
 • Meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med statistik och analys, förmodligen arbetat i 3-5 år analys i en komplex miljö med stora datamängder
 • Meriterande om du har erfarenhet av statisk modellering, kluster, segmentering eller textanalys av big data
 • Meriterande om du har bakgrund från kund-, medarbetarundersökningar
 • Meriterande om du har jobbat i statistisk programvara (exempelvis SPSS) eller har vana från R eller Python

Intresserad?
Maila Johan på johan.parmler@kvalitetsindex.se