Foto Maksat Allaberdyev och Philip Sjöberg

Två nya analytiker på Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvalitetsindex har stor efterfrågan på våra tjänster och analyser. Nu förstärker vi analytikeravdelningen med Maksat Allaberdyev och Philip Sjöberg, båda nyutbildade vid Umeå universitet.

– Jag är mycket glad över att välkomna Maksat Allaberdyev och Philip Sjöberg till vår analytikeravdelning, kommenterar Johan Parmler, vd på Svenskt Kvalitetsindex. De kommer att bidra med ny kunskap och ett stort engagemang i våra kundleveranser, båda har gedigen utbildning inom statistik och nationalekonomi.

Maksat Allaberdyev är nyexaminerad från Umeå universitet, där han tagit en masterexamen i nationalekonomi. Maksat har tidigare arbetat som banktjänsteman på Länsförsäkringar Västerbotten, varit amanuens på nationalekonomiska enheten och varit personlig assistent.

– Jag hörde talas om Svenskt Kvalitetsindex genom branschstudierna, läste på om företaget och tyckte det lät som en intressant arbetsplats med många möjligheter, berättar Maksat. Så jag skickade iväg en spontanansökan. Jag ser fram emot att lära mig mycket nytt, få erfarenhet och presentera våra analyser hos kunderna.

Philip Sjöberg har dubbel kandidatexamen inom nationalekonomi och statistik, även han från på Umeå universitet. Nu fortsätter Philip med en master i tillämpad statistik på Stockholms universitet och kommer att arbeta deltid på Svenskt Kvalitetsindex.

– Svenskt Kvalitetsindex kombinerar båda nationalekonomi och statistik med en tydlig vetenskaplig grund, vilket tilltalar mig, säger Philip. Att få arbeta i centrala Stockholm med mycket utrymme för eget initiativ är en otrolig förmån, i kombination med lärandet från den kompetens som finns inom bolaget. Under mina första kurser på universitetet som jag fick se hur matematik och statistik kunde användas för att ge insikter utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Det var då jag blev en ”nörd” inom området.

Några fritidsintressen?

– Jag gillar att läsa och har gett mig på att läsa 100 böcker man måste ha läst innan man dör, svarar Maksat. Och så vill jag genomföra en svensk klassiker.

– Mitt största fritidsintresse är långdistanslöpning, berättar Philip. Härnäst ska jag springa Lidingöloppet, vilket ska bli väldigt spännande och roligt.

Välkomna till Svenskt Kvalitetsindex!

Johan Parmler

Frågor? Kontakta gärna:

JOHAN PARMLER
+46 73 151 75 98
johan.parmler@kvalitetsindex.se