Från bankman i Damaskus till analytiker på Svenskt Kvalitetsindex

Adib Sultanah kom till Sverige från Syrien i slutet av 2014. Nu pratar han flytande svenska och har hunnit med praktikplatser i Strängnäs och Eskilstuna, där han är bosatt. Sedan i höstas pendlar Adib mellan Eskilstuna och jobbet som analytiker på Svenskt Kvalitetsindex i Stockholm. Vi är så glada över vår nya, ambitiösa kollega och har passat på att ställa några korta frågor till Adib.

Vad har du för utbildning?

– Jag läste ekonomi på Damaskus universitet med tyngdpunkt på bank- och finansväsendet och tog examen i 2011. Sedan läste jag en masterutbildning som var inriktad mot företagsekonomi med tyngdpunkt på management.

Vad har du för arbetslivserfarenhet innan du kom till Sverige?

– Jag har alltid tyckt att man inte bör bli för specialiserad, speciellt inte i början av sin karriär. Jag har haft många olika jobb, särskilt under studieåren. Kortfattat presenterar jag mig själv som ekonom med finans-, data- och IT-bakgrund.

Varför sökte du jobb på Svenskt Kvalitetsindex?

– Svenskt Kvalitetsindex är ett välkänt namn på marknaden och jag har alltid velat jobba inom forskning och utveckling.

Vad är det roligaste med jobbet?

– Det är väldigt lätt att svara på, det är att jag jobbar med underbara kollegor.

Vilka språk pratar du?

– Mitt modersmål är arabiska och jag kan självklart svenska och engelska. Nyligen tog jag två kurser i franska, men jag kunde tyvärr inte fortsätta läsa det på grund av att jag hade annat att lägga fokus på.

Adib Sultanah

Har du några intressen utanför jobbet?

– Tiden utanför jobbet är delad mellan två “saker”. Det första är det mitt privatliv, där jag umgås med vänner, går på bio och när jag hinner, spelar innebandy. Den andra delen är min karriär som jag lägger en stor del av min tid på att utveckla kontinuerligt. Till exempel förbereder jag mig nu för att ta den första examen av det välkända programmet “Chartered Financial Analyst”.

 

Adib Sultanah
Adib Sultanah
Analytiker
+46 70 284 74 44
+46 831 53 00
adib.sultanah@kvalitetsindex.se

Vill du ha hjälp med en undersökning?

Ange din e-post så kontaktar vi dig